• qnrg-banner-1
  • qnrg-banner-2
  • qnrg-banner-3

Zonnecollectoren voor gratis zonnewarmte

Met zonnecollectoren bespaar je circa 50% op aardgaskosten voor warmwatervoorziening. Je gebruikt de gratis warmte van de zon om je sanitaire water of zwembadwater op een goedkope manier te verwarmen. Zonnecollectoren van Q-NRG: gunstig voor je portemonnee en vriendelijk voor het milieu.

Werking zonnecollectoren
Een metalen voorwerp dat in de zon ligt, wordt warm. Zonnecollectoren gebruiken hetzelfde principe. Door de metalen zonnecollector stroomt vloeistof, meestal water. Deze wordt door de zon verwarmd en via een buizensysteem naar het voorraadvat getransporteerd. Daar geeft de opgewarmde vloeistof zijn warmte via een warmtewisselaar af.

Besparing en terugverdientijd
Met zonnecollectoren bespaar je jaarlijks 150 tot 200m3 aardgas bij een oppervlakte van ongeveer 8m2 meter bedekt met zonnecollectoren. Een gemiddeld huishouden met 4 personen bespaart zo circa € 70,- op aardgaskosten. De terugverdientijd van zonnecollectoren is 5 tot 7 jaar.

Heerlijk warm zwemwater
Zonnecollectoren zijn ideaal voor het verwarmen en op temperatuur houden van zwembadwater. De zon verwarmt het doorstromende zwembadwater in de collectoren. Met een bescheiden oppervlakte aan zonnecollectoren, verhoog je de temperatuur al snel met 5°C. Heerlijk genieten van een gratis warm bad! Je neemt vaker een duik én je verlengt het zwemseizoen.

Meer weten over zonnecollectoren? Wil je weten wat je kunt besparen door het aanschaffen help with essay van zonnecollectoren? Bel +31 (0)6 – 53 35 83 55 of laat je contactgegevens achter.

Voordelen zonnecollectoren

  • Forse daling aardgaskosten
  • Hoge warmte-opbrengst
  • Zeer snel warm water (60°C)
  • Langdurig behoud van warmte

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via onderstaand formulier:

captcha